tepelpigmentatie

Wat is medische tatoeage?  
Medische pigmentatie, ook wel dermopigmentatie genoemd, is het aanbrengen van pigment in de huid met behulp van een naald, met als doel om medische aandoeningen esthetisch mooi te maken.


Tepel reconstructie
VOEL JE WEER COMPLEET. Veel vrouwen die een borstamputatie of verkleining hebben ondergaan, kiezen voor een borstreconstructie. Het silhouet is dan weliswaar weer intact, maar veel vrouwen zien het ontbreken van de tepel als een groot gemis. Met behulp van medische pigmentatie is de mogelijk om een heel natuurlijk resultaat te creëren, waarbij de tepel niet van echt te onderscheiden is. Het lijkt net alsof je echt een tepel óp de huid hebt!

Bij medische pigmentatie wordt gewerkt met de nieuwste 3D-technieken, waarbij met licht en schaduw wordt gespeeld.

Er kan niet alleen gezorgd worden voor een areola, het ronde of ovale pigmentkleurige stuk huid rond de tepel (dat ook wel ’tepelhof’ wordt genoemd), maar ook de Montgomerykliertjes, de bultjes rondom de tepethof, kunnen nauwkeurig worden ingetekend, zodat een zeer realistisch 3D-effect wordt gekregen.

Wij gebruiken verschillende naalden en pigmenten voor een mooi, genuanceerd resultaat. Het pigment wordt in de lederhuid aangebracht, waardoor de kleur het best tot zijn recht komt.

Heeft u nog verdere vragen over deze behandeling? Neem gerust contact op.