Scar Smooth

De allernieuwste techniek om littekens en striemen te verbeteren, deze bestaat uit twee verschillende toepassingen, zowel inked als inkless.

Inked

Bij deze techniek wordt inkt gebruikt, er worden pigmenten in de huid gebracht. Kan enkel toegepast worden op vlakke littekens om kleur terug te brengen in de huid, deze moet na een paar jaar meestal herhaald worden.

Inkless

In tegenstelling tot de vorige techniek, worden geen inkten gebruikt, in plaats daarvan wordt een medisch serum met gespecialiseerde apparatuur in de huid geïntroduceerd. Dit met behulp van microscopisch kleine naalden, deze naalden creëren microscopisch kleine perforaties in de huid, waarin het serum wordt opgenomen.

Deze serums zijn bedoeld om de natuurlijke regeneratie van de huid te verbeteren en bevordert de aanmaak van collageen en elastine waardoor de straie en littekens geleidelijk vervagen en de huid er strakker en egaler uitziet. Daarnaast wordt de huideigen melanine gestimuleerd waardoor ook de huidskleur geleidelijk aan terug komt.

Inkless pigmentatie wordt vaak gebruikt voor het verbeteren van striemen en littekens. Hierbij heb je een blijvend resultaat!

Voordelen

  • Verbetering van uiterlijk: Striemen en littekens kunnen cosmetisch storend zijn en uw zelfvertrouwen beïnvloeden. Medische pigmentatie kan helpen om de zichtbaarheid van deze markeringen te verminderen, waardoor de huid er gladder en egaler uitziet.
  • Herstel van zelfvertrouwen: Striemen en littekens kunnen negatieve gevoelens over het lichaam en het zelfbeeld veroorzaken. Door de verschijning van deze kenmerken te verbeteren, kan medische pigmentatie bdragen aan een verhoogd zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld.
  • Functionele verbetering: Littekens kunnen soms het comfort of de functionaliteit van de huid beïnvloeden. Medische pigmentatie kan helpen om de huidtextuur te verbeteren en eventuele ongemakken te verminderen.
  • Terugkeer naar een normaal leven: Voor mensen die bijvoorbeeld brandwonden of verwondingen hebben gehad, kan medische pigmentatie helpen bij het herstelproces en het mogelijk maken om terug te keren naar een normaal leven zonder opvallende littekens